Er PTSD en psykisk sygdom?

21.10.2024 | Af: Tanja Weiss

På Verdens Sundheds Dag fortalte Oasis om PTSD hos Diversity Works, det tidligere indvandrerkvindecenter i Blågårdsgade på Nørrebro.

Er man psykisk syg, hvis man går i behandling for PTSD? 

Bliver ens børn fjernet, hvis man fortæller om psykiske problemer som søvnforstyrrelser, koncentrations- og hukommelsesproblemer - eller pludselig opstået vrede?

Mange tror, at hvis man går i behandling for PTSD - Post Traumatisk Stress synDrom - så er man psykisk syg og derfor heller ikke i stand til at tage sig ordentligt af sine børn.

Det kan holde mange tilbage fra at fortælle, hvordan de egentligt har det og opsøge hjælp i tide hos sagsbehandler eller egen læge.

Diversity Works havde i anledning af World Mental Health Day inviteret flere organisationer til at bryde tabuer omkring psykiske problemer.

Oasis fortalte, at det er helt normalt at have symptomer og reaktioner, når man har være udsat for helt umormale oplevelser som krig, fængsling, tortur og flugt.

50 kvinder deltog i workshopsene i små hold ad gangen, hvilket gav gode muligheder for at stille spørgsmål - og blivet lettet!