Dansk folkeparti vil stemme nej til nye statsborgere

10.11.2017 | Af: Tanja Weiss

Det bliver et nej herfra. Sådan lyder det fra DF, der i dag ikke vil stemme for at give 3.185 mennesker et dansk statsborgerskab, som de er blevet stillet i udsigt.

   ”Vi bliver nødt til at trække en streg i sandet,” siger DF-ordfører på forslaget, Jeppe Jakobsen, til Ritzau i Information og fortsætter:   ”På dette lovforslag kan vi se, at mange er kommet hertil som flygtninge, og flygtninge skal hjem igen. Men nu giver vi dem statsborgerskab, og det sender et helt forkert signal.”Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) varslede for nylig, at regeringen vil stramme reglerne for indfødsret, altså kravene for at få statsborgerskab.Men det er ikke nok for Dansk Folkeparti.   ”Vi vil have et loft, der hedder maksimum 1.000 nye statsborgere om året. Alene på dette lovforslag er der over 3.150, og det er ikke det første i år, så vi er langt over målet,” siger Jeppe Jakobsen.Resten af Folketinget vil stadig stemme for, og derfor får de med stor sandsynlighed et dansk statsborgerskab.

Statsborgerskab giver sikkerhed for bedre integration

Selvom Dansk folkeparti vil forsøge at få færre til at blive danske statsborgere og tror, at det vil få flere til at tage hjem, er det Oasis´ mangeårige erfaring, at det netop er de mest velintegrerede, der opnår dansk statsborgerskab og dermed dem, der har slået de dybeste rødder i Danmark.   "Den tryghed det giver at vide, at man med sikkerhed ikke kan blive sendt tilbage til krig eller undertrykkende regimer, breder sig til hele familien. Det betyder mere tryghed og bedre forudsætninger for, at både børn og voksne bidrager positivt til samfundet gennem uddannelse, arbejde og foreningsliv," siger socialrådgiver Tanja Weiss, Oasis.Det er derfor de allerbedst integrerede med de bedste fremtidsudsigter Dansk Folkeparti vil forsøge at hindre i at blive danske statsborgere.    "Det signal vil få flere til at opgive at stræbe efter tilknytning til Danmark og gøre det mindre attraktivt at gøre en ekstra indsats," vurderer Tanja Weiss på baggrund af mange års erfaringer med flygtninge, som er i arbejde og har bestået alle tests, men som ofte har en grundlæggende angst for at blive sendt tilbage eller tvunget hjem af deres tidligere regimer.